Choose your country

MENNEKES

Stabil strømforsyning for verft

  • robust, langtlevende materiale for ekstreme forhold
  • Individuelt tilpasningsdyktige kombinasjoner og fordelere
  • rask og sikker montering, betjening og vedlikehold
  • fast installerbare og mobile produkter
  • beskyttet mot støv og vann
  • Kombinasjoner og stikkontakter etter ønske av spesialplast (f.eks. beskyttelse mot saltvann)
  • enklere å plugge ut og inn – takket være smart kontakthylseteknologi for plugger og skjøtekontakter (16–125 A) og stikkontakter (63–125 A)
  • Spesialløsninger for spesielle behov

Sveising, skruing, sliping, boring og saging: det å bygge eller å reparere båter og yachter er krevende og involverer mange arbeidstrinn. I skipsverft og dokker må mange eksperter samarbeide, både over lange avstander, men også i trange rom. Hver håndbevegelse må stemme. Maskiner og materiell må betjenes og beveges sikkert. Dette krever energi – noen ganger mobilt, andre ganger stasjonært, men alltid sikkert og pålitelig. Uansett om du er produksjonsleder, vedlikeholdsansvarlig eller den som planlegger: i utvalget vårt finner du nøyaktig den løsningen du trenger til ditt behov.

Stikkontaktkombinasjoner til verft og skipsbygging

Våre AMAXX®-stikkontaktkombinasjoner til veggmontering er plassbesparende og kan bygges individuelt – og kan dermed brukes på mange steder i verftet. Takket være smarte funksjoner kan én person montere dem raskt. Som standard får du AMAXX® i robust plast, eller om ønskelig spesialplast, som gir særdeles god beskyttelse mot saltvann og lignende. Kombinasjonene finnes i IP 44 eller IP 67, og takler dermed støv og vann uten problemer.

Takket være kompakte konstruksjoner, praktiske håndtak og lav vekt, er våre mobile fordelere fra produktfamiliene EverBOX®, EverGUM® og AMAXX® spesielt plassbesparende og lett å bære, og kan enkelt stables. Spesielt EverBOX® Grip er et resultat av forslag og ønsker fra en kunde innen skipsbygging, og den ble så bra at vi nå serieproduserer den. EverGUM® er tilgjengelig i robust helgummi, EverBOX® og AMAXX® i plast. Begge disse materialene er svært slag- og bruddsikre. EverGUM® finnes i IP 44, EverBOX® og AMAXX® IP 44 eller IP 67 – perfekt beskyttet mot støv og vann.

EverBOX®-produktene har enda flere funksjoner: de kan bestykkes fra 16 til 125 A, og kapslingsrammen og håndtakene gir ekstra beskyttelse til stikkontakter og tilkoblet utstyr. Sikringene finnes under et gjennomsiktig, hengslet deksel hvor de er både lett synlige og veldig enkle å bruke.

Om ønskelig kan vi også lage individuelle spesialløsninger – som for eksempel revisjonsvognene våre. De har allerede blitt tatt i bruk med suksess hos f.eks. Meyer Werft-gruppa. Produktet kan transporteres med kran, og flyttes takket være ruller. Den inneholder et robust stålunderstell, kan utstyres med diverse stikkontakter på begge sider, har en hovedbryter, et feste til tilførselsledning, og har festeøyne til krantransport.

Stikkontakter til verft og skipsbygging

Vår portefølje av veggmonterte kontakter for verft inkluderer klassiske modeller, versjoner beskyttet av sikringsuttak eller kretsbrytere, og vår omskiftbare og mekanisk låsbare DUO-serie. Kontaktskruene til disse produktene er enkle å få tilgang til fra forsiden. Vår X-CONTACT® kontakthylseteknologi kan integreres på forespørsel. Dette gjør det også spesielt enkelt for deg å sette inn og trekke ut plugger når du bruker høye strømmer, som krever så mye som 50 % mindre kraft. Beholderne er laget av høykvalitets plast. Disse produktene er også tilgjengelige som valgfritt, laget av spesialplast og utstyrt med svært varmebestandig kontakter og nikkelbelagte kontakter.

Om ønskelig kan vi også utvikle og produsere inviduelle spesialløsninger for deg – for våre spesial-veggkombinasjoner til forskjellige bruksområder. Disse produktene har en modulbasert konstruksjon og er tilpasset kravene dine, og kan utstyres med f.eks. forskjellige koblingsenheter og kontakter.

Plugger og skjøtekontakter for verft og skipsbygging

Våre PowerTOP® Xtra plugger og skjøtekontakter hjelper deg med å fordele strømmen fleksibelt og sikkert på verftet: De har en ergonomisk kapslingsform, gummierte gripesoner, gummibelagt kabelskruforbindelse, hengslet lokk og skyvelås. Dette gjør at CEE-pluggene og skjøtekontaktene har godt grep og ligger fint i hånda selv om det er vått eller fuktig, slik at de kan plugges ut og inn flere tusen ganger.

Pluggene og skjøtekontaktene består av robust og langvarige materiale og finnes i IP 44, 54 eller 67. Da er de best mulig beskyttet mot støv og vann. PowerTOP® Xtra-koblingene i 63 og 125 A er utstyrt med svært varmebestandige kontakhylser og om ønskelig med forniklede kontakter. Pluggene har også forniklede kontakter. 5 pins plugg og skjøtekontaktene i 16 og 32 A kan du få som PowerTOP® Xtra R-variant med samme robuste utstyr. Produktene er dermed herdet mot aggressive stoffer. Vår kraftbesparende kontakthylseteknologi X-CONTACT® er integrert som standard overalt. Takket være smarte tilkoblingsløsninger kan du installere dem raskere og enklere med mindre verktøy.

Ser du etter et energidistribusjonssystem for havner eller skip?

Har du spørsmål om våre produkter og løsninger? Vi hjelper deg gjerne: