Choose your country

MENNEKES

Stabil strømforsyning på skip

  • robust, langtlevende materiale for ekstreme forhold
  • Individuelt tilpasningsdyktige kombinasjoner
  • rask og sikker montering, betjening og vedlikehold
  • beskyttet mot støv og vann
  • SCHUKO® veggmonterte kontakter, motstandsdyktige mot vann under trykk
  • Kombinasjoner og stikkontakter etter ønske i spesialplast (f.eks. beskyttelse mot saltvann)
  • enklere å plugge ut og inn – takket være smart kontakthylseteknologi for plugger og skjøtekontakter (16–125 A) og stikkontakter (63–125 A)
  • Spesialprodukter for kjølecontainere

Alt klart på dekk for energifordelingen: Hos oss finner du ikke bare stasjonære og mobile løsninger for verft og havner, men også direkte for sluttproduktet som er skip. Funksjonene på et container- eller passasjerskip skal alltid gå feilfritt og forsynes med energi i bakgrunnen – dette gjelder både tekniske rom og maskinrom, kjølecontainere, lagerområder og bysser.

Stikkontaktkombinasjoner for skip

Våre AMAXX®-stikkontaktkombinasjoner for veggmontering er plassbesparende og kan bygges individuelt – perfekt for skipenes forskjellige funksjoner. Takket være smarte funksjoner kan én person montere dem raskt. Som standard får du AMAXX® i robust plast, eller om ønskelig i spesialplast, som gir meget god beskyttelse mot aggressive stoffer. Kombinasjonene finnes i IP 44 eller IP 67 og er dermed perfekt beskyttet mot støv og vann.

Plugger og stikkontakter for skip og kjølecontainere

Alle kontaktskruene til våre koblingsbare, mekanisk låsbare veggmonterte stikkontakter DUO er enkle å få tilgang til fra forsiden. På forespørsel kan vi integrere vår X-CONTACT® kontakthylseteknologi i 63 A og 125 A veggmonterte versjoner. Dette gjør det også spesielt enkelt for deg å sette inn og trekke ut plugger ved høy strøm - samtidig som du bruker opptil 50 % mindre kraft! Kapslingene er laget av førsteklasses plast. Alle DUO-produkter er valgfritt tilgjengelig laget av spesialplast med svært varmebestandige kontakhylser og nikkelbelagte kontakter.

SCHUKO® veggstikkontaktene med 16 A passer også veldig bra til skip. De oppfyller kapslingsgrad IP 68 og er dermed trykkvannstette. Det hengslede bajonettdekslet gir enda bedre produktbeskyttelse.

Spesielt til energiforsyning av kjølecontainere kan vi i tillegg til forskjellige DUO-stikkontakter med 32 A og AMAXX®-stikkontaktkombinasjoner også tilby følgende produkter: Vår veggmonterte stikkontakt 9562 og pannelmontert stikkontakt 2123A – alle for 32 A og med forniklede kontakter, svært varmebestandige kontakthylsere og tidsbesparende skrukontakter. Den veggmontert stikkontakten består av spesialplast som beskytter mot aggressive stoffer, og kapslingens underdel kan vris 180 grader rundt. Den pannelmonterte stikkontakten har rett pluggretning, og det pannelmonterte inntaket har et henglset beskyttelsesdeksel.

Med våre AM-TOP®-plugger og skjøtekontakter på 32 A kan du forsyne kjølecontainere med strøm. Produktene har et robust, helstøpt kapsling, skruforbindelse med tetninger sørger for godt og sikkert grep selv om det er vått og fuktig, og skrukontaktene gjør at du raskt og enkelt kan installere AM-TOP®. Pluggene og koblingene finnes i IP 67 – perfekt beskyttelse mot støv og vann.

Våre PowerTOP® Xtra plugger og skjøtekontakter passer perfekt til fleksible strømforsyninger på skip: Plugger og skjøtekontakter har en ergonomisk kapsling, gummierte gripesoner, gummibelagt kabelskruforbindelse, hengslet lokk og skyvelås. Dette gjør at pluggene og skjøtekontaktene har godt grep og ligger fint i hånda selv om det er vått eller fuktig, slik at de kan plugges ut og inn flere tusen ganger.

Pluggene og skjøtekontaktene består av robust og langtlevende materiale og finnes i IP 44, 54 eller 67. Da er de best mulig beskyttet mot støv og vann. PowerTOP® Xtra skjøtekontaktene i 63 og 125 A er utstyrt med svært varmebestandige kontaktholdere og om ønskelig med forniklede kontakter. Pluggene har også forniklede kontakter. 5 pins plugger og kontakter i 16 og 32 A kan du få som PowerTOP® Xtra R-variant med samme robuste utstyr. Produktene er dermed herdet mot aggressive stoffer. Vår kraftbesparende kontakthylseteknologi X-CONTACT® er integrert som standard overalt. Takket være smarte tilkoblingsløsninger kan du installere dem raskere og enklere med mindre verktøy.

Konteinerplugger med PE-konvertering

Under rutineinspeksjoner før transport, må konteinerplugger regelmessig byttes ut fordi de ikke lenger er i samsvar med regelverket, noe som tar mye tid. Støttetappen har blitt fjernet, slik at plugen kan brukes i 4-pins kontakter i en annen stilling. Som følge av dette ender en tredjedel av alle konteinerplugger i søpla, fordi feil tilkobling uten støttetappen kan føre til overbelastning av komponenten. Derfor kan en sikker strømtilkobling til konteinere ikke lenger garanteres.

Vi tilbyr passende CEE-plugger med PE-konvertering, som du kan bruke trygt og lenge på konteinerne dine. Disse pluggene passer inn i alle 4-pins kontakter – 3h eller 6h. Klokke-stillingen i henhold til IEC 60309 kan enkelt justeres til en av de to stillingene med en skrutrekker. Dette sparer tid og bry i hverdagen.

Vår konteinerplugg med PE-konvertering er kapslet inn i standardpluggen vår. Den er laget av høykvalitetsplast i MENNEKS-kvalitet som du kan stole på – produsert i Tyskland, og testet i virkeligheten over hele verden i mange år. Dette resulterer i robuste og langvarige plugger som er perfekt designet til bruk i konteinerhavner og på skip.

Ser du etter et energisystem for verft eller havner?

Har du spørsmål om våre produkter og løsninger? Vi hjelper deg gjerne: