Choose your country

MENNEKES

Stabile uttakssentraler og strømfordelere til tunneler

  • robust, langtlevende materiale
  • rask og sikker montering, betjening og vedlikehold
  • individuelt tilpasningsdyktig og plassbesparende
  • sikker håndtering takket være smarte funksjoner
  • beskyttet mot støv og vann
  • om ønske med spesialplast (beskyttelse mot aggressive substanser)
  • Spesialløsninger for spesielle behov

Tog kjører gjennom tunneler i opptil 300 m/t. Anleggene som er montert her, må derfor tåle et ekstremt og vekslende aerodynamisk trykk – en enorm teknisk utfordring. Uttakssentraler er en sentral bestanddel i alle tunnelanlegg. De blir utsatt for store krav hva gjelder stabilitet og styrke. Våre spesialutviklede strømfordelere gir deg pålitelig hjelp til krevende arbeid i tunneler.

Uttakssentral til arbeid og bruk i tunneler

I jernbanetunneler er det ekstra viktig med en infrastruktur som sørger for sikkerhet og orientering. For at sikkerhetsbelysningen skal fungere riktig, må strømmen fordeles smart i tunnelen. For vedlikeholdsarbeid og redningsarbeid må både arbeiderne og redningsmannskapet ha tilgang på pålitelige strømforsyninger til tungt utstyr og avansert lysteknologi.

Her kommer de smarte uttakssentralene våre inn i bildet og gir den optimale løsningen: Produktene fra AMAXX®-familien passer perfekt til bruk i jernbanetunneler med ekstreme trykkforhold. De kan lages etter individuelle ønsker med forskjellige stikkontakter og brytere. Her kan du kombinere CEE- og SCHUKO® stikkontakter samt jordfeilbrytere og automatsikringer fleksibelt etter behov. Vinduer på enhetene gir perfekt beskyttelse og rask oversikt og tilgang. Den modulbaserte oppbyggingen av AMAXX®-kapslingen gir deg gode tilkoblingsmuligheter selv med større ledningstverrsnitt. Takket være de uttrekkbare bæreskinnene og den hengslede kapslingen går det fort å montere strømfordelerne. De oppfyller kapslingsgrad IP 67 og er dermed beskyttet mot støv og vann. 

Våre AMAXX®-uttakssentraler er godkjent og frigitt av bl.a. DB Netz AG Deutschland (iht. direktiv 954.9107), ÖBB Österreich og SBB Schweiz. I Gotthard-tunnelen har uttakssentraler fra MENNEKES gjort tjenester i mange år.

Strømfordelerne fra EverGUM®-produktfamilien gjør en innsats under arbeid i jernbanetunneler. Disse produktene finnes i to forskjellige kapslingsstørrelser. De er tilgjengelige i fargene signalgul og svart. 

For sikkerhetsbelysning av tunneler kan vi også tilby spesielle AMAXX®-strømfordelere som spesialløsning – sikringsbokser med robust kapslinger som kan utstyres individuelt. 

Uttakssentraler av spesialplast for skinneområdet

Våre strømfordelere er tilgjengelige med ulike robuste kapslingsmaterialer. AMAXX®-produktene finnes enten i kvalitetsplast (også halogenfrie for tunnelanlegg) eller i spesialplast. Spesialplasten har gode mekaniske, termiske og elektriske egenskaper og beskytter spesielt godt mot kjemikalier og andre aggressive stoffer som olje, drivstoff og fortynnede syrer. Kapslingene til EverGUM®-produktene består av en blanding av helgummi. Materialet har høy gjennomslags- og krypestrømfasthet. 

Foruten kraftuttaksutstyr for tunneler, fører vi også en spesialløsning for bruk nær sporene til likestrømdrevne trikker. Disse distributørene må oppfylle spesielle krav. Våre løsninger for bruk nær spor er fleksibelt utstyrt med forskjellige stikkontakter, plugger og brytere og er tilgjengelige med forskjellige kapslingsmaterialer. Spesielle RC-brytere beskytter deg i tillegg mens du arbeider.

Leter du etter en pålitelig energifordeling for jernbanestasjoner?

Har du spørsmål om våre produkter og løsninger? Vi hjelper deg gjerne: