Choose your country

MENNEKES

Smart energifordeling for industrien

  • robust, langtlevende materiale
  • rask og sikker montering, betjening og vedlikehold
  • beskyttet mot støv og vann
  • etter ønske av spesialplast (beskyttelse mot aggressive substanser)
  • Kombinasjoner for vegg, tak og gulv – kan bestykkes individuelt
  • enklere å plugge ut og inn – takket være smart kontakthylseteknologi for plugger og kontakter og stikkontakter (16–125 A)
  • For ekstra beskyttelse låses disse stikkontaktene automatisk mekanisk når de slås på eller støpselet trekkes ut
  • Data- og mediefordelere med enestående funksjoner
  • Spesialløsninger for spesielle behov

Produksjon døgnet rundt: Samlebåndene og maskinene på et industrianlegg står så godt som aldri stille. Av den grunn trenger de stabil tilførsel av strøm og data . Her bidrar vi: Blant utvalget vårt finner du ulike velprøvde plugginnretninger og stikkontakter. Våre stikkontaktkombinasjoner kan monteres på vegg, henge fritt ned fra taket eller være mobile. Til dataoverføring kan vi tilby løsninger som mediafordelere, datakontakter og kompakte nettverksfordelere.

Koblingssystemer og stikkontakter for industrien

Takket være smarte funksjoner kan du enkelt montere og plugge inn løsningene våre i mange år: Våre PowerTOP® Xtra-plugger har en ergonomisk husform, gummierte gripesoner, gummibelagt kabelskruforbindelse, hengslet lokk og skyvelås. Dette gjør at CEE-pluggene og CEE-kontaktene har godt grep og ligger fint i hånda selv om det er vått eller fuktig, slik at de kan plugges ut og inn flere tusen ganger.

Våre plugger og stikkontakter består av robuste og holdbare materialer. Pluggene og koblingene oppfyller kapslingsgrad IP 44, 54 eller 67, mens stikkontaktene oppfyller kapslingsgrad IP 44 eller 67. Da er de best mulig beskyttet mot støv og vann. PowerTOP® Xtra-koblingene i 63 og 125 A er utstyrt med svært varmebestandige kontaktholdere og om ønskelig med forniklede kontakter. Pluggene har også forniklede kontakter. 5-pins pluggene i 16 og 32 A kan du få som PowerTOP® Xtra R-variant med samme robuste materiale. De er derfor motstandsdyktige mot aggressive stoffer.

Alle kontaktskruene til våre innfelt- og veggmonterte DUO-kontakter er også enkle å nå fra forsiden. Stikkontaktene er låst mekanisk, og pluggen kan bare plugges inn eller ut når de er slått av. Stikkontaktene kan i tillegg sikres med hengelås mot uautorisert innkobling.

Geniale tilkoblingsteknologier lar deg raskt og enkelt installere tilkoblingene og stikkontaktene med et minimum av verktøy. Vår kontakthylse-teknologi X-CONTACT® er som standard integrert i PowerTOP® Xtra-pluggenhetene og DUO-veggstikkontaktene. Dette gjør det også spesielt enkelt for deg å sette inn og trekke ut plugger ved høy strøm samtidig som du bruker opptil 50 % mindre kraft!

Vi tilbyr deg også pluggforbindelser og stikkontakter for industrielle nettverk som bruker mellom 600 og 690 volt. Vårt produktspekter inkluderer også spesielle høystrømsversjoner for nominelle strømmer mellom 200 og 400 A: kontaktene til pluggene, koblingene og stikkontaktene er sølvbelagte. I tillegg til å forbedre elektrisk ledningsevne, gir dette også maksimal beskyttelse mot korrosjon.

Våre innfelt- og veggmonterte DUO-kontakter er laget av høykvalitets plast med skumpakninger; de innfelte modellene er også tilgjengelig som ekstrautstyr i spesialplast. Dette gir spesielt effektiv beskyttelse mot kjemikalier, oljer og lignende stoffer. Den spesielle plastversjonen er også utstyrt med svært varmebestandige kontaktholdere og forniklede kontakter.

Stikkontaktkombinasjoner for industrien

Alltid den riktige løsningen: For innfelt og veggmontert installasjon i hallen din finner du en rekke fleksible konfigurerbare strømfordelere fra våre AMAXX® og EverGUM® produktfamilier, samt fordelerskap laget av rustfritt stål.

Våre opphengbare og mobile løsninger lar deg fleksibelt nå hvert hjørne av produksjonsanlegget: de opphengbare kraftfordelerne AMAXX®-kombinasjonen, AirKRAFT®, 3KRAFT® og DELTA-BOX® for taket inkluderer forskjellige tilleggsfunksjoner: den opphengbare AMAXX® kan være utstyrt med stikkontakter på begge sider, og DELTA-BOX® er mulig med opptil fire stikkontakter. AMAXX®, AirKRAFT® og 3KRAFT® har muligheter for flere løsninger, mens DELTA-BOX® kun har én. Alle de opphengbare kombinasjonene kan på forespørsel utstyres med en trykklufttilkobling: AirKRAFT® og 3KRAFT® rett i huset, og AMAXX® og DELTA-BOX® via en ekstra ekstern flens.

Mobile kombinasjoner av produktfamiliene EverBOX®, EverGUM® og AMAXX® er ekstremt kompakte og fleksibelt konfigurerbare, og på grunn av deres lave vekt og solide gummi- eller plasthus er de enkle å transportere, slagfaste og bruddsikre.

Våre kombinasjoner finnes i IP 44 eller IP 67 inntrengningsbeskyttelse mot støv og vann. Du kan spesifisere ditt valg av kapslingsmateriale (avhengig av produkt): enten en spesiell plast som gir spesielt effektiv beskyttelse mot kjemikalier og andre aggressive stoffer eller solid gummi.

De frittstående kombinasjonene tilgjengelig fra MENNEKES inkluderer kraftpullerter i stålrør samt CombiTOWER® og vertikale søyler med værtak, som begge er laget av rustfritt stål og har AMAXX®-kombinasjoner. Vi lager også gjerne spesialversjoner for deg på forespørsel. Energipullertene og CombiTOWER®-versjonene er låsbare for ekstra beskyttelse.

Data- og nettverksfordelere for industrien

I mange bransjer er produksjonsprosessene for lengst helautomatisert og digitalisert. Maskiner og anlegg er intelligent knyttet sammen og programmeres og betjenes med berøringsskjermer og nettbrett. Våre løsninger hjelper det å fordele data sikkert og pålitelig i en verden med Industri 4.0.

Den industrielle mediefordeleren fra AMAXX®-produktfamilien er et perfekt supplement til nettverksløsningene dine: Du mottar fordeleren med en Cepex-datakontakt for direkte tilkobling med patchekabler og to SCHUKO® stikkontakter for strømforsyning av aktive nettverkskomponenter. Våre fordelere kan du utstyre etter ønske med vanlige nettverkskomponenter. Derfor er det mange pluggplasser i enheten, men plass til svitsj, ruter eller wifi-tilgangspunkt. Kapslingen oppfyller IP 44 – slik at det skjermer nettverksanlegget mot støv og fukt.

Den kompakte nettverksfordeleren fra MENNEKES i kvalitetsplast leveres med en lukkbar Cepex-datakontakt med to tilkoblingsmoduler, to eller fire SCHUKO® stikkontakter i IP 44.

Cepex-datakontakter fra MENNEKES (med både overflatemontert og innfelt installasjon) kan utstyres med datamoduler fra forskjellige produsenter. De er låsbare og utstyrt med membranskruforbindelse for to ledninger fra 6 til 9 mm. Stikkontaktene er tilgjengelige i kapslingfargene grå, alpinhvit, svart og sølv, og de finnes i IP 44. Løsningene passer perfekt til produksjonslinjer og lager, laboratorier og flyproduksjon.

Våre opphengbare kombinasjoner fra produktfamiliene AirKRAFT® og 3KRAFT® kan etter ønske utstyres med SCHUKO® stikkontakter eller CEE-stikkontakter opptil 32 A, datakontakter og med trykkluft. Du kan velge mellom tre kapslingsfarger: sølv, rød og gul. Med 3KRAFT® er det mulig med maksimalt tre stikkontakter, og det er mulig med opptil fire for AirKRAFT®. Med AirKRAFT® har kapslilngen i tillegg plass til jordfeilbrytere eller automatsikringer. Kombinasjonene brukes for eksempel i bilindustrien.

Kombinasjonene fra AMAXX®-produktfamilien for veggmontering kan også utstyres med SCHUKO® stikkontakter og CEE-stikkontakter, opptil 63 A, Cepex-datakontakter, jordfeilbrytere og automatsikringer. Kombinasjonene er kablet og klare til tilkobling, utstyrt med integrert skille mellom data- og strømkabler og kan når som helst utvides med datakontakter. Du kan få løsningene i  tre forskjellige farger, lysegrå, sølv og signalgul.

 

Har du spørsmål om våre løsninger og produkter? Vi hjelper deg gjerne: