Choose your country

MENNEKES

Kontakter for gruvedrift

  • robust, langvarig materiale for ekstreme betingelser
  • beskyttet mot støv, vann og aggressive substanser
  • rask og sikker montering, betjening og vedlikehold
  • enkel å sette inn og trekke ut takket være en genial kontakthylseteknologi
  • veggkontakter med mekanisk låsesystem for ekstra sikkerhet

All slags utstyr brukes i gruver, steinbrudd og groper. For å sikre jevn, kostnadseffektiv drift, må maskiner, pumper og generatorer, knusere og sikter, fordelerbokser og transportbånd alle være pålitelig forsynt med strøm. Tiden er inne for våre løsninger:

Enkel og sikker betjening og vedlikehold

Takket være geniale funksjoner er det enkelt for deg å trygt installere, betjene og utføre service på produktene våre: PowerTOP® Xtra-pluggforbindelsene for 63 og 125 A har sklisikre gripeområder, en gummiert strekkavlastning, glidelås og en enkel åpningsmekanisme. Dette sørger for at de ligger trygt i hånden uten å skli, selv under våte og fuktige forhold. I tillegg har pluggene og stikkontaktene sprøytestøpte tetninger mellom frontdelen og dekselet, noe som gjør dem umulige å miste. De har også sprøytestøpte tetninger i koblingsdekselet og frontdelen av pluggen.

DUO-veggstikkontaktene våre er alle kontaktskruer tilgjengelige forfra. Stikkontaktene er låst mekanisk og kan bare plugges inn eller ut når de er slått av. De kan i tillegg sikres med hengelås. Når de åpnes holder en stopper fast bajonettringen og sørger for at den lukkes av seg selv.

Takket være genial tilkoblingsteknologi for skrukontakter kan du raskt og enkelt montere pluggenheter og stikkontakter med få verktøy. Vår kontakthylse-teknologi X-CONTACT® er som standard integrert i PowerTOP® Xtra-pluggenhetene og DUO-stikkontaktene i 63 og 125 A. Dette gjør det ekstra lett for deg å plugge inn og ut – selv ved høye strømstyrker – opptil 50 prosent mindre kraftbehov!

Våre pluggenheter og stikkontakter er laget av robuste langtlevende materialer og oppfyller kravene til IP 44 eller IP 67. Dermed har de optimal beskyttelse mot støv og vann, og kan brukes i mange år. 

PowerTOP® Xtra-kontaktene og pluggene for 63 og 125 A kommer med varmebestandige isolatorer og nikkelbelagte kontakter. De er derfor motstandsdyktige mot aggressive stoffer og høy luftfuktighet. For merkestrøm mellom 160 og 600 A tilbyr vi spesielle høystrømskontakter. Kontaktene er sølvbelagte. I tillegg til å forbedre elektrisk ledningsevne, gir dette også maksimal beskyttelse mot korrosjon. Det robuste aluminiumshuset tåler belastninger opp til et metrisk tonn. Høystrømskontaktene for 500 til 600 A fungerer pålitelig innenfor et temperaturområde fra -40° til +80°C, alle andre høystrømskontakter er designet for -40° til 100°C, og PowerTOP® Xtra-kontaktene er egnet for mellom -25° og 40°C.

Våre DUO-stikkontakter kan du få i høykvalitets plast med skumbelagte tetninger eller av spesialplast. Dette gir ekstra god beskyttelse mot kjemikalier, oljer og lignende stoffer. Versjonen med spesialplast er utstyrt med svært varmebestandige kontaktholdere og forniklede kontakter.

Er du på jakt etter stikkontaktkombinasjoner som passer til gruvedrift?

Har du spørsmål om våre produkter og løsninger? Vi hjelper deg gjerne: